loader image
NAIMISIIN TENNAREISSA

NAIMISIIN TENNAREISSA

NAIMISIIN TENNAREISSA

Voiko olla sen tunteikkaampaa päivää kuin hääpäivä? Monet morsiamet kertovat jälkeenpäin, etteivät muista mitään päivästä, tai ainakaan vihkimisestä siinä jännityksen ja tunteiden myrskyssä. Ja kaiken tämän lisäksi on sitten vielä osattava kävellä korkeissa koroissa ja jopa nauttia siitä! Toki jos olet tottunut korkokenkien käyttäjä, niin pelastut pahimmalta kärsimykseltä, mutta he, jotka eivät korkoja yleensä käytä, niin jo parin tunnin käyttö on tuskallista, saatikka koko päivä.

Mutta onneksi pukeutumiskoodi hääjuhlaan on muuttunut perinteisestä ja jopa tennarit hyväksytään morsiamelle niin kuin myös tietysti sulhaselle. Voiko olla ihanampaa kuin potkaista korkkarit pois jaloista ja vetää jalkoihin trendikkäät sneakersit? Niillä voi tanssia aamuun asti ilman huolta eikä tarvitse jännityksen lauettua miettiä kipeitä jalkoja.

Milloin vaihtaa korkkarit tennareihin?

Tyypillisin ajoitus kenkien vaihtoon on ensimmäisen häätanssin jälkeen. Monet haluavat ikuistaa kuviin ensimmäisen häätanssin kuitenkin korkokengissä. Tämän jälkeen hääkuvaukset tyypillisesti loppuvat, joten tässä on otollinen hetki vaihtaa tyyli loppuyön juhliin. Pukukin voi vaihtua lyhyempään party-pukuun.

Joillekin morsiammille tennarit ovat ne ainoat hääkengät, joita käytetään vihkimisestä juhlan loppuun. Tämäkin on täysin hyväksytty, ja takuulla muistiin jäävä yksityiskohta.  Tosin koko häätyylikin pitää olla rennompi ja sopivasti moderni.

Mitä ottaa huomioon tennareiden valinnassa?

Vaikka tennarit ovat hauska irtiotto hääpuvun juhlallisuudesta, pitää sen kuitenkin erilaisuudellaan sopia kokonaisuuteen. Kenkien pitäisi olla myös puhtaat ja siistit, joten vanhat tennarit eivät ole paras valinta hääjuhlaan. Seuraavia asioita kannattaa miettiä valintavaiheessa:

  • VAIN HÄÄJUHLAAN? Haluatko käyttää tennareita vain hääjuhlassa vai myös häämatkalla tai ehkä myös myöhemmässä vaiheessa arkeen palattuasi. Jos kengät on tarkoitettu vain hääjuhlaan, voit hauskana lisänä personoida ne nimillänne, päivämäärällä tai jollain muulla yksityiskohdalla. Tai ostaa jo valmiiksi ”Bride” tai ” I do” – kirjoituksilla tms tehdyt sneakersit.
  • MIKÄ MATERIAALI? Kankaiset sopivat hyvin kesäjuhliin, mutta kevyet nahkaisetkin menevät kesäiltoina. Sneakerseja löytyy myös pitsisinä, ja voivat olla loistava valinta, jos hääpuvustasi tai koristeluissa käytetään pitsiä. Lisäksi tennareita löytyy glamour-tyylillä, joissa on strassia, helmiä tai muita yksityiskohtia.
  • MINKÄ VÄRISET? Valitse väri joka sopii pukuusi tai häiden väriskaalaan. Voit myös vaihtaa väriä pelkillä kengännauhoilla, esimerkiksi valkoiset kengät joissa teemavärin mukaiset satiininauhat. Tai personalisoitu kirjoitus teemavärillä.
  • KENELLE TENNARIT? Haluatko tennarit vain itsellesi, sinulle ja aviopuolisollesi vai myös kaasoille ja bestmanille? Hauskoja ja rentoja kuvia saa kun kaasoilla ja bestmaneilla on myös tennarit. Morsiamen kengät voi erottaa kaasojen kengistä jollakin kivalla yksityiskohdalla tai värillä.

Vaikka tennarit ovat yleensä uusinakin heti mukavat jaloissa, niin kannattaa totutella niihin ennen hääpäivää ja käyttää kotona muutaman tunnin ajan.

Mihin ja milloin tennarit sopivat?

Tennarit hääjuhlassa on trendi, jolla halutaan tuoda modernimpaa ja kasuaalia ilmettä pukeutumiseen. Siksi niiden käyttö pitää sovittaa myös koko juhlan teemaan. Tennarit ovat tuskin paras vaihtoehto jos häät pidetään pukukoodia edellyttävässä korkeatasoisessa paikassa ja vierailtakin edellytetään koodin mukaista pukeutumista.

Tennarit sopivat hyvin kesäisiin ulkoilmahäihin tai esimerkiksi rustiikkisiin paikkoihin. Tämän tapaiset hääpaikat ovatkin Italian kysytyimpiä. Näiden paikkojen sora – ja nurmikkomaastot jo itsessään vaativat usein käytännöllisemmät kengät.

Millaiset tennarit?

Tennareita löytyy joka makuun ja jokaiselle kukkarolle. Häät voivat ollakin hyvä syy ostaa tyylikkäät merkkitennarit, joita voi käyttää myöhemmin jopa jakkupuvun kanssa.

Sneakerseja löytyy myös kaikilta urheilumerkeiltä ja joitakin niistä voi myös personoida omalla tekstillä.

Hääkengät ovat osa hääpuvun kokonaisuutta ja merkityksellinen yksityiskohta, josta usein otetaan myös erillisiä kuvia. Siksi kengät kannattaa valita harkiten. Itse, jos menisin uudestaan naimisiin valitsisin korkokengät viralliselle puolelle ja sneakersit loppuillaksi (olen niiden vannoutunut käyttäjä muutenkin! ). Mitkä sinä valitsisit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.