loader image
KESKIAIKAINEN LINNA JUHLIIN PIEMONTESSA

KESKIAIKAINEN LINNA JUHLIIN PIEMONTESSA

Viime viikolla kävin tutustumassa Uviglien linnaan ja heti saavuttuani aistin, että tämä paikka on mitä täydellisin romanttisiin hääjuhliin. Mielikuva vahvistui kierreltyäni puutarhassa ja linnan sisätiloissa.

Linnan jokainen alue ja tila on erilainen. Tämä mahdollistaa juuri sellaisen dynaamisen juhlan, jossa vieraille tarjotaan erilaisia kokemuksia juhlan aikana. Se on juuri sitä mitä haluan asiakkailleni tarjota ja sitä mitä uskoisin monen haluavan juhlaansa.

Tämän keskiajalta peräisin olevan linnan nimen alkuperästä ei olla varmoja, mutta ensimmäiset varmat kirjoitetut tiedot linnasta ovat kesäkuulta 1322. Linnan edessä erillisessä rakennuksessa on viinin tuotantorakennus kellareineen, jossa tuotetaan linnan tiluksien viinit. Viinituotanto on ollut toiminnassa taukoamatta ainakin vuodesta 1491 lähtien. Linnan kellarissa olevasta vanhasta viinikellarista löytyy arvokkaita vanhoja viinikokoelmia sekä nykyään sisustusesineinä käytettäviä antiikkisia työkaluja.

Linnaa ympäröi ihastuttava botaaninen puutarha, jonka monisatavuotiset puut, muotoon leikatut pensaat ja laajat nurmikkoalueet toivottavat vieraat tervetulleiksi nauttimaan juhlasta vuosisatoja vanhoille tiluksilleen. Tästä englantilaistyylisestä puutarhasta löytyy paikallisten kasvien lisäksi myös erikoisuuksia muilta Aasiasta ja Amerikasta. Suosittu kuvauskohde on pyöreänmuotoinen kappeli keskellä puutarhan kaunista kasvillisuutta.

Puutarha päättyy toisella puolella laajaan mäkiseen näkymään viinitarhoihin, pelloille ja seudulle tyypillisiin kivitaloihin. Kirkkaalla ilmalla näkymän kruunaavat kaukaiset lumipeitteiset alpit. Puutarhan sivusta näkymä on suoraan postikorttimaiseen Rosignanon kylään.

Castello di Uviglien sijainti

Uviglien linna sijaitsee Piemonten Monferratossa, Milanon ja Torinon puolivälissä. Alue kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin viinitilojensa johdosta.

Monteferratosta pääsee sujuvasti Milanoon, Torinoon ja rannikolle Genovaan. Näihin on 100 – 120 kilometrin matkat. Milanosta pääsee myös paikallisjunalla Casale Monferratoon, joka on vain 8 kilometrin päässä linnasta. Matka Malpensan kansainväliseltä lentokentältä on vain noin 100 kilometriä.

Viereiseen pieneen kylään, Rosignano Monferratoon, on vajaat kaksi kilometriä. Linnan lähistöltä löytyy erilaisia majoituspaikkoja vieraille ja paljon tekemistä ja nähtävää muiksi päiviksi.

Linnan käyttö juhliin

Linnan puutarhaan saavutaan suoraan rautaportista, joka sijaitsee lähellä vihkialuetta. Vihkialue on laaja luonnonmukainen nurmikkoalue, josta on näkymä puutarhaan sekä toiselta puolelta Unescon maailmanperintökohteisiin, viiniviljelyksiin. Myös siviilivihkiminen on mahdollinen puutarhassa (lue lisää vihkimuodoista )

Vihkimisen jälkeen vieraat siirtyvät linnan pihamaan keskellä sijaitsevaan nurmikkoalueeseen, jota ympäröivät kaunis satoja vuosia vanha puusto. Aperitiivin aikana on helppo kierrellä linnan puistoalueella ja ottaa unohtumattomia kuvia.

Linnan sisääntulo löytyy puutarhan toiselta puolelta. Sinne johtaa pieni kaksivartinen portaikko. Portaikon yläpäästä on näkymä viinituotannon puolelle. Illallissalien edestä löytyy kaunis terassialue, jossa sään salliessa voi järjestää illallisen. Muussa tapauksessa illallinen järjestetään linnan sisäsalissa, jonne mahtuu 80 henkilöä. Pääsalin yhteydessä on pienempi sali, jonne mahtuu 30 henkilöä. Näiden salien lisäksi linnassa on vielä kaksi muuta salia, joita voidaan käyttää apusaleina. Linnan pääsisäänkäynnin ja viinitilan väliin jäävä aukio on myös käytettävissä juhlaan. Se on myös yksi vaihtoehto illalliselle.

Tanssia ja juhlia linnassa voi klo yhteen asti yöllä. Loppuitaan löytyy vielä erillinen tila omalla terassilla. Tilan kaksi seinämää on lasitettu ja sieltä on vehreät näkymät luontoon ja Rosignanon kylään. Tanssihuoneen vierestä löytyy erityinen pieni kulmahuone, jonne on mahdollista rakentaa hääteemaan sopiva italialainen karkkipöytä.

Mutta mitä jos sataa? Ei hätää, linnan tilat toimivat hyvin myös huonommalla ilmalla. Villan antiikkista viinikellaria voi käyttää vihkimisen jälkeiseen cocktail-tilaisuuteen. Tämä voi olla jopa ensimmäinen valinta, koska viinikellari on todella vaikuttava paikka. Vihkiminen ja tanssit kannattaa kummatkin järjestää loppuillaksi tarkoitetussa tilassa, jonka mainitsin aiemmin. Illallinen tarjoillaan linnan arvokkaissa frescomaalatuissa saleissa.

Monferraton kumpuilevat maisemat, takana siintävät lumipeitteiset alpit, arvostettu paikallinen ruoka sekä loisteliaat viinit tekevät jokaisesta juhlasta ainutlaatuisen. Tämän kaiken lisäksi Uviglien linna tarjoaa näyttävät puitteet hääjuhlaan ja hintatasokin on kohtuullinen.

CASTELLO DI UVIGLIE PÄHKINÄNKUORESSA

PALVELUT: siviili- ja symbolinen vihkiminen, hää- tai muu juhla, opastetut kierrokset. Yöpyminen vain hääparille.

VIHKIMINEN: siviili, symbolinen, avioliiton siunaus, vihkivalojen uudistaminen. Vihkiminen myös kahdelle

JUHLAKAPASITEETTI: 70 – 120 henkilöä.  Linnan pääsali enintään 80 henkilöä, pienempi sali 30 henkilöä.

AIKARAJOITUS: klo 01 asti.

HINTALUOKKA: €€€

LINKIT: Castello di Uviglie Monferratosta tietoa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.