loader image
INTIIMIT HÄÄT KAKSIN – LUKSUSTA ELÄMÄÄN

INTIIMIT HÄÄT KAKSIN – LUKSUSTA ELÄMÄÄN

ph Lorenzo Poli

Intiimit häät ovat nousseet viime vuosien trendiksi, ja varsinkin nyt epävarmana Covid-aikana. Yhä useampi hääpari haluaa viettää hääpäivänsä kaukana kotoa ja ihan kahdestaan. Ei tarvitse miettiä vieraslistaa, hääpäivän kiirettä ja vieraiden viihtyvyyttä.

Hääpäivä kaksin voi olla yhtä tunnerikas ja ikimuistoinen kuin suuremmatkin häätilaisuudet, mutta kuten kaikki onnistuneet juhlat, sekin pitää suunnitella hyvin. Siksi pelkkä karkaaminen ulkomaille ei riitä tekemään päivästä unohtumatonta.

Intiimejä häitä ei tarvitse suunnittella kuukausia aikaisemmin, vaan ne voidaan järjestää nopeallakin ajoituksella, jolloin olennaisena tekijänä on paikallinen ammattiapu. Kokenut ammattilainen pystyy ehdottamaan parhaimmat paikat, auttamaan todistuksissa, järjestämään kaikki tarvittavat palvelut sekä ajoittamaan päivän ohjelman. Hääparin ei tarvitse kuin saapua paikalle ja nauttia kauan odotetusta päivästä.

Ulkomaanmatkoja voi tehdä montakin samana vuonna, mutta kun kyseessä on hääpäivä, niin sen pitää myös näyttää ja jäädä muistoihin hääpäivänä, ei lomamatkana! Yksityiskohdat ovat tärkeitä ja ne ovat niitä merkittäviä muistoja, jotka tekevät päivästä ainutlaatuisen.

Parasta kahden kesken vietettävässä hääpäivässä on se, että voit päättää kaiken ajatellen vain itseäsi ja kumppaniasi, täyttää kaikki ne unelmat, joita ehkä et olisi voinut toteuttaa suuremmassa hääjuhlassa. Intiimeihin häihin panostetaan rahallisesti suhteellisesti enemmän kuin isompiin häihin ja pitäähän sijoituksen tuottaa!

PANOSTA AINUTLAATUISIIN PALVELUIHIN

Mitkä asiat tekevät päivästäsi ainutlaatuisen ja juhlavan?

ph Tania Lerro

Seuraavat palvelut ovat mielestäni niitä, joihin kannattaa panostaa ja mahdollisuuksien mukaan nostaa myös tasoa. Nämä palvelut muodostavat yhdessä unohtumattoman kokemuksen ja nostattavat juhlatunnelmaa.

PUKEUTUMINEN

Kaunis laittautuminen ja tyylikäs pukeutuminen ovat yhtä tärkeitä kuin suuremmissakin hääjuhlissa. Hemmottele itseäsi ja anna ammattimeikkaajan ja –kampaajan hoitaa juhlalook. Mikä sen ihanampaa kuin olla passattavana! Hääpuku tai ainakin juhlapuku kuuluvat hääpäivään. Morsiamen puku voi olla lyhytkin, mutta juhlava. Tästä linkistä löydät ideoita lyhyeen hääpukuun. https://www.brides.com/gallery/short-weddings-dresses

VALOKUVAUS

Ammattitaitoinen valokuvaus on tärkeä asia sekä pienille että isommille hääjuhlille, joten kuvaaja kannattaa valita tarkoin. Kuvaukseen kannattaa satsata, ovathan valokuvat konkreettisia muistoja hääpäivästäsi ja niitä voi jakaa sukulaisten ja ystävien kanssa vielä vuosien jälkeen.

Monet ottavat valokuvaajan vain muutamaksi tunniksi, mutta myös valmistautumiskuvat ennen vihkimistä ovat ihanania muistoja. Näin saat myös kuvat kaikista yksityiskohdista, kuten, hääpuvusta, kengistä, koruista, hääkimpusta ja muista hääpäivään liittyvistä yksityiskohdista.

HÄÄPAIKKA

Hääpaikan valintaan vaikuttaa ratkaisevasti se minkä vihkitavan haluatte; siviilivihkimisen, symbolisen vihkimisen tai avioliiton siunauksen.

Siviilivihkiminen on mahdollista vain kunnan hyväksymissä paikoissa. Näihin kuuluvat kunnantalojen antiikkiset salit, puutarhat sekä kunnan hyväksymät yksityiset paikat, kuten joidenkin hotellien ja yksityisten villojen terassit ja puutarhat. Siviilivihkimiseen tarvitaan todistukset kotimaasta, joten siihen kannattaa varata hieman aikaa, mutta jopa muutamassa viikossa voi olla mahdollista hoitaa pakollinen paperityö.

Symbolinen vihkiminen sekä protestanttinen avioliiton siunaus on mahdollista järjestää missä vain. Vain mielikuvistus on rajana!

HÄÄILLALLINEN

Hääillallinen on tärkeä osa juhlaa. Paikan pitää olla mieleenpainuva. Monella hotellilla ja ravintolalla on romanttisia nurkkauksia tai terasseja, jotka on tarkoitettu juuri kahden keskiseen illalliseen.

Myös ruoan pitää olla erinomaista, ja mikä parasta, voit suunnitella menun sopivaksi juuri teille ajattelematta vieraita! Pitkän illallisen aikana teillä on aikaa rentoutua ja nauttia rauhassa toistenne seurasta. Illallisen kruunaa hääkakku kahdelle.

Pöydän koristelu kukilla ja kynttilöillä lisäävät juhlavuutta illalliseen. Menukortit voidaan myös painattaa tai jopa käsinkirjoittaa arvostetulle pergameeni-paperille. Menukortit ovat kaunis muisto, vaikkapa laitettavaksi valokuva-albumiin.

KULJETUKSET

Hääpäivänä tarvitaan usein kuljetuksia vihkipaikalle ja sieltä ravintolaan. Monissa paikoissa on mahdollista järjestää kuljetukset mieleenjäävällä tavalla. Jos mielesi tekee veden äärelle, esimerkiksi Como-järvelle, on veneajelu vihkimisen jälkeen aivan ehdoton. Kuvat mahonkiveneestä järvi ja vihreät vuoret taustalla ovat kuin postikortista.

Maaseudulla, kuten Chiantin kukkuloilla voit valita tyylikkään Alfa Romeo Spider:n tai hauskan Fiat 500:n. Näillä saa sopivasti vaihtuvuutta hääkuviin.

KORISTELU

Intiimit häät eivät tarvitse paljoakaan koristelua. Jos valokuvaaja ottaa kuvia valmistautumisesta, kannattaa varata muutama kukka ja vihreä oksa lisukkeeksi yksityiskohtien kuvaamiseen. Usein vihkipaikka ja illallispöytä eivät vaadi paljoakaan koristelua, mutta hääkimppu ja viehe ovat tärkeät. Tästä linkistä löydät artikkelin hääkimpun historiasta. Artikkelin lopusta löytyy paljon kuvia erityyppisistä kimpuista. https://www.brides.com/story/wedding-bouquet-etiquette

YÖPYMINEN

Hotelli tai muu yöpymispaikka kannattaa valita hyvin. Tulet viettämään hotellissa enemmän aikaa kuin tavallisella ulkomaanmatkalla. Hääpäivän aamu menee juhlakuntoon laittautuessa. Juhlapäivän jälkeisenä päivänä on ihana herätä rauhassa ilman kiirettä ja nauttia päivästä vaikka uima-altaan äärellä.  Hotellihuone toimii myös tärkeänä taustana valmistautumiskuville.

ph Barbara Zanon

Intiimit häät on romanttinen ja henkilökohtainen tapa aloittaa yhteiselämä. Monet tuntevatkin tämän tavan olevan se oikea tapa aloittaa yhteinen taival. Halutaan tehdä hääpäivästä laatupäivä kahdestaan. Tämä ei kuitenkaan estä järjestämästä isompia juhlia kotiin palattua. Monet järjestävät rennot juhlat naimisiin menon kunniaksi yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa. Mutta mikä parasta, nykyään voi valita itse miten ja missä mennä naimisiin; ihan kaksin, muutaman läheisen läsnäollessa tai järjestää perinteiset suuremmat häät. Millaiset häät sinä haluaisit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.