loader image
HÄÄTEEMANA OLIIVI

HÄÄTEEMANA OLIIVI

Jokaisella kukalla ja kasvilla on symbolinen arvo, ja niin on myös oliivinoksalla. Oliivipuun oksa on symboloinut jo antiikin aikana rauhaa, harmoniaa ja toivoa. Ja sitä se on edelleenkin. Yhdistyneiden kansakuntien lipussakin on kuvattuna kaksi oliivipuun oksaa.

Oliivipuun oksaa käytetään myös paljon hääjuhlien koristuksissa. Sen symbolinen arvo ei ole enää niin tärkeä, vaan pääpaino on väreillä ja oksien muodolla. Oliivi ja oliivin vihreä onkin pysynyt vuodesta toiseen suosittuna hääteemana ja – värinä. Se sopii erittäin hyvin rustiikkiin luonnon keskellä järjestettävään juhlaan, mutta myös minimalistiseen ja romanttiseen tyyliin.

Miten käyttää oliivipuun oksaa?

Oliivipuun oksa on kestävä, eikä kuumalla helteelläkään mene heti huonoksi. Elokuusta alkaen oksissa on myös vihreät marjat, jotka vähitellen muuttuvat ruskeiksi sadonkorjuuaikaa lähestyessä.

Oliivi voi olla pääelementtinä koristelussa, jos tahdotaan pitää päävärinä vihreä ja luoda vehreä välimerellinen tunnelma. Oliivi ja oliivinoksa voi myös vilahdella siellä täällä hääteemassa varastamatta kuitenkaan koristelun pääroolia. Useimmiten oliivipuun oksa onkin yksistään tai toisten vihreiden oksien kanssa täydentämässä kukkakoristuksia. Oliivin oksa antaa koristeluille mukavasti epäsymmetrisyyttä ja eloisuutta. Oliivia ja sen oksaa voi käyttää monissa häiden yksityiskohdassa aina save the date – korteista lähtien. Vaikka oliivi olisi pääteemana häissä, niin kannattaa sitä käyttää harkiten, ja ei ihan joka yksityiskohdassa. Tästä alta löydät ideoita oliivin ja sen oksan käyttöön yksityiskohdissa.

  • VIHKIMINEN: Kukka-asetelmissa, sormusrasiassa, tuolirivien päädyissä, terälehtien ja/tai yrttien kanssa. ”Heittopöydässä”, josta vieraat voivat miksata omaan heittopussiinsa oliivipuun lehtiä, yrttejä, kukan terälehtiä tms.
  • PÖYTÄKORISTEENA: Oliivipuun oksia pitkittäin pöydällä kynttilöiden välissä, pöydän keskellä pitkänä lettinä kukkien kanssa, kukka-asetelmissa tuomassa vihreää, menu-korttien päällä koristeena, koristeena morsiusparin tuoleihin, buffet-pöytien koristuksina.
  • MORSIUSKIMPUSSA JA VIEHEENÄ: Morsiuskimppuun ja vieheeseen tuomaan vihreyttä ja epäsymmetrisyyttä, kaasojen pienet kimput oliivipuunoksista, hiuskoristeeksi tai seppeleeksi päähän.
  • PAINETUT TUOTTEET: Kutsukortit, ohjelmavihot, menu-kortit, pöytäjärjestys, paikkakortit, pöytänumerot, buffet-kortit, kiitoskortit ja kaikkiin oliivipuun lehtisymboli?
  • MUITA IDEOITA OLIIVI-TEEMAAN: Vieraille pienet oliiviöljypullot lahjaksi, hääkakun koristelu oliivinoksilla, oliivinvihreä nauha menukorttien ympärille tai hääkimpun sitomiseen!

Mitä yhdistää oliivipuun oksaan?

Kun haluat luoda rustiikin tunnelman, käytä koristeluun säkkikangasta, vanhoja puulaatikoita, koreja, terracotta- tai kuparivaaseja. Oliivinoksaan yhdistetään usein kukkia ja sen kumppaniksi sopii hyvin laventeli, ruusu, pioni, hortensia tai kesäiset sekakukat. Oksakoristeisiin yhdistetään usein myös sitruuna raikastamaan koristelua.

Mitkä värit sopivat parhaiten oliivipuun oksaan?

Oliivipuun lehdellä on kaunis muuntuva värisävy; siinä on vihreää tummasta vaaleaan mutta myös vivahde hopeaa. Siksi se antaa kiehtovan ja vaihtelevan vihreyden koristuksiin. Mutta minkä värisiä kukkia oliivipuun oksan kumppaniksi? Jos häätyyliä painotetaan klassiseen suuntaan ja halutaan pitää värit hillittyinä, sopii kukkien väriksi valkoinen tai hennot pastellinsävyt. Mutta myös sinistä ja punaista käytetään, jos häiden väriskaala on vahvempi väritykseltään.

Ideoita oliivin ja sen oksan käyttöön löytyy lukematon määrä netistä. Kokosin ideoita Pinterest-kansioon, käy kurkkaamassa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.