Häät ja muut tilaisuudet Toscanassa

Tämä ainutlaatuinen maakunta, josta on tehty lukuisia tunnettuja elokuvia ja jonka kauniit maisemat tunnistetaan ympäri maailmaa, on täynnä keskiaikaisia kyliä, joissa pienen paikallisen ravintolan tavallinen lounas voi muuntautua ikimuistoiseksi juhla-ateriaksi.

Pohjoisesta alkaen Toscana tarjoaa hienoja ranta-alueita, jotka ovat tunnettuja kymmeniä kilometrejä pitkistä hiekkarannoista, alkaen Versiliasta aina Punta Alaan asti. Tämä rannikkoalue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet järjestää ikimuistoisen juhlan. Vaihtoehdot ovat moninaiset alkaen Versilian koristeellisista Art Nouveu-tyylisistä rakennuksista sekä kultaisen hiekkarannan hienostuneista rantaravintoloista. Versiliassa on myös ainutlaatuinen ja rauhallinen Massaciuccoli-järvi, joka oli jatkuvan inspiraation lähteenä kuuluisalle säveltäjälle Giacomo Puccinille. Merenrannasta vuorille päin mentäessä löytyy Versilian taiteen ja kulttuurin keskus, Pietrasanta, joka on täynnä marmoriverstaita ja lukuisia taidegallerioita. Versilia tarjoaa erittäin ainutlaatuisia paikkoja siviilivihkimiseen; voit mennä naimisiin ulkotiloissa järven rannalla tai vanhan luostarin pihalla.

Lucca on komea keskiaikainen kaupunki vain 20 kilometrin päässä Versiliasta ja 60 kilometrin päässä Firenzestä. Tämä viehättävä kaupunki on säilyttänyt hyvin sen historiallisen ja kulttuurisen sielunsa. Se on kuuluisa vanhoista hyvin säilyneistä kaupungin muureista, lukuisista aristokraattisista huviloista ja vaikuttavasta ellipsin muotoisesta amfiteatteri-aukiostaan, Piazza del Anfiteatro, joka rakennettu antiikin rooman amfiteatterin raunioihin. Luccaa ympäröi kaunis mäkinen maasto oliivipuineen, viinitarhoineen ja metsineen. Sieltä löydät upeita huviloita, viihtyisiä tiloja maatilamatkailuun sekä historiallisesti merkittäviä villoja, jotka ovat tänään tunnettuja korkealaatuisesta oliiviöljyn ja viinien tuotannostaan. Monet näistä viinitiloista ja villoista ovat avanneet ovensa yksityisten juhlien, kuten häiden järjestämiseen. Siviilivihkiminen voidaan järjestää erittäin kauniissa villojen ja viinitilojen ulkotiloissa tai kunnantalon upeassa antiikkisessa salissa keskellä kaupunkia.

Firenzen kaupunki sisältää niin runsaasti mestariteoksia, että kaupunkia on vaikea erottaa sen taideteoksia. Vaikka taide ja historia ovatkin kaupungin hallitsevia elementtejä, Firenzellä on paljon muutakin tarjottavaa; sen kuuluisa tyyli ja muoti, maailmankuulut toscanalaiset ravintolat, modernit palvelut ja kaupunkia ympäröivä luonto vehreine kukkuloineen ja upeine toscanalaisine villoineen.

Aivan Firenzen vieressä sijaitsee tyylikäs alue nimeltään Fiesole. Alue on täynnä toinen toistaan upeampia huviloita ja linnoja, jotka aikanaan ovat olleet varakkaiden firenzeläissukujen maaseutuasuntoja. Nykyään monet näistä villoista ja linnoista ovat muuttuneet korkealaatuisiksi hotelleiksi, pensionaateiksi ja ravintoloiksi, joissa voit nauttia paikan kauneudesta intiimissä ja rauhallisessa ilmapiirissä.

Keski-Toscanasta löytyy lukematon määrä viehättäviä kaupunkeja ja kyliä, jotka ovat täynnä kultturihistoriallista perintòä. Näitä kaupunkeja ovat muun muassa Greve, Castellina, Radda sekä San Gimignano, joka on Toscanan yksi ihastuttavimmista kaupungeista korkeine keskiaikaisine torneineen, jotka hallitsevat maisemaa kilometrien päähän.

Chiantista etelään noin 660 metrin korkeudessa sijaitsee Montepulciano, joka on täynnä renessanssin aikaisia palatseja ja kirkkoja. Kaupunki sijaitsee keskellä Vino Nobile-viinialuetta ja sen läheisyydestä löytyy muita kauniita kaupunkeja, kuten Pienza ja San Quirico d´Orcia.