loader image
My Choice Events

Toscana

HÄÄT JA JUHLAT TOSCANASSA

Tämä ainutlaatuinen maakunta, josta on tehty lukuisia tunnettuja elokuvia ja jonka kauniit maisemat tunnistetaan ympäri maailmaa, on täynnä keskiaikaisia kyliä, joissa pienen paikallisen ravintolan tavallinen lounas voi muuntautua ikimuistoiseksi juhla-ateriaksi.

Ei ole ihme, että Toscana on Italian suosituin häidenpitopaikka. Toscanasta löytyy kaikki häiden pitoon tarvittavat elementit;   kaunis kumpuileva luonto, laadukkaat viinit ja herkullinen lähiruoka, Italian laajin valikoima erilaisia ja – tasoisia juhlapaikkoja sekä korkeatasoiset palvelut.  Vaikka koko maakunta on suosittu matkailukohde, on se säilyttänyt autenttisuuden. Juuri tämä on Toscanan vetovoima ja siksi uniikit häät ja juhlat ovat taatut Toscanassa.

JUHLAPAIKAT TOSCANASSA

Monet Toscanasta haaveilevat haluavat hääpaikakseen rustiikkisen kartanon, tenutan, oliivipuiden ja viinitarhojen ympäröimänä tai historiallisen linnan yksinäisen kukkulan laella. Toscana on paljon muutakin kuten Maremman ja Versilian pitkät hiekkarannikot ja niiden rantaravintolat sekä Firenzen yksityisten huviloiden ja hotellien terassit kaupunkimiljöötä kaipaaville. Tarjonta on laaja ja monipuolinen, sekä suurille että pienille hääjuhlille. Myös intiimeille vihkimisille löytyy ikimuistoiset paikat.

VIHKIMINEN TOSCANASSA

Siviilivihkipaikkoja löytyy sekä ulkona terasseilla ja puutarhoissa että kunnantalojen antiikkisissa sisäsaleissa. Kuntien hyväksymät vihkipaikat ovat pääosin pieniä ja sopivat näin erityisesti pienille ja intiimeille tilaisuuksille. Symbolinen vihkiminen yksityisissä juhlapaikoissa on hyvä vaihtoehto suuremmille hääjuhlille. Suurin osa Toscanan katolisista kirkoista vihkii myös ulkopaikkakuntalaisia. Tämä on mahdollista morsiuspareille  joista toisen osapuolen on oltava kuitenkin katolinen. Toscanasta löytyy myös protestanttinen kirkko sekä synagoga. Protestanttinen pappi tai rabbi tulee tarvittaessa hääpaikalle suorittamaan avioliiton siunauksen.

LIIKKUMINEN

Lähimmät lentokentät ovat Pisassa, Firenzessä ja Bolognassa. Roomasta ja Milanosta pääsee nopeasti luotijunilla Firenzeen. Toscanan sisällä on myös junaliikennettä. Suosituin ja paras liikkumistapa Toscanan sisällä on vuokra-autolla tai yksityisellä kujetuksella.

PARAS AIKA

Huhtikuu – lokakuun alku. Kuumimmat kuukaudet ovat heinä-ja elokuu. Monet tilat kaupunkien ulkopuolella sulkevat ovensa talvikaudeksi. Talvitilaisuuksille Firenze tarjoaa hyviä vaihtoehtoja.

PYYDÄ TARJOUS – TOSCANA

ITALIAN JÄRVET | VENETSIA JA VERONA | LIGURIA | AMALFIN RANNIKKO | PIEMONTE

Kuvat: ©Andrea Pitti, ©Enricoeleonora, ©Daniele Lanci