Häät ja tilaisuudet Liguriassa

Liguria on luonnonkaunis rannikkoalue, jota ympäröivät jylhät vuoret. Tämä ainutlaatuinen alue, josta on mahtavat maisemat syvänsiniseen Välimereen, luo loistokkaat puitteet jokaiselle juhlalle ja tapahtumalle. Paikalliset suussa sulavat herkut lasillisella ligurialaista Vermentinoa takaavat ikimuistettavat nautinnot auringon laskiessa horisonttiin.

Portofino on yksi Italian tunnetuimmista kansainvälisistä jet-set-paikoista. Tämä ihastuttavan entisen kalastajakylän sydän on pieni satama, jonka ympärille rakentuu koko Portofinon elämä. Satamaa ympäröivät maalaukselliset värikkäät talot antaen paikalle tyypillisen ligurialaisen leiman.

Santa Margherita sijaitsee Portofinon vuoren juurella, vihreiden kukkuloiden muodostaman amfiteatterimaisen ja kauniin lahden poukamassa. Tämä poikkeuksellisen viehettävä pikkukaupunki houkuttelee leppoisaan kävelyyn rantabulevardilla. Kaupungin sydän on luonnonkauniin ja laajan lahdenpoukaman äärellä, jota ympäröivät vaikuttava 1500-luvun linna ja rantabulevardi venesatamineen.

Rapallo on aina ollut kirjailijoiden ja runoilijoiden suosiossa. Kaupungin sydän on sekin maalauksellisen ja laajan lahdenpoukaman äärellä.

Cinque Terren viiden kylän –Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ja Riomaggiore – historia juontaa myöhemmälle keskiajalle. Tätä ainutlaatuista rannikkoaluetta ympäröivät terassimaiset kukkulat täynnä viinitarhoja ja oliivipuita. Alueen viehettävät kalastajakylät, upeat rannat, jylhät kalliot sekä kristallinkirkas vesi luovat alueelle postikorttimaiset maisemat.

Portus Veneris, nykyään nimeltään Portovenere, on peräisin roomalaiselta kaudelta. Tämä Unescon maailmanperintökohde oli Lordi Byronon suosikkipaikka. Portoveneren tärkein nähtävyys, San Pietro kirkko, on rakennettu loistokkaasti kallionkielekkeelle aivan meren yläpuolelle. Portovenere on kotoisa pieni kaupunki, jonka elämä keskittyy rantakadulle, jossa kesäpäivisin ja iltaisin tapaa paikallisen nuorison nauttimassa auringosta rantakivillä.