loader image
My Choice Events

Liguria

HÄÄT JA JUHLAT LIGURIASSA

Liguria on luonnonkaunis rannikkoalue, jota ympäröivät jylhät vuoret. Tämä ainutlaatuinen alue, josta on mahtavat maisemat syvänsiniseen Välimereen, luo loistokkaat puitteet jokaiselle juhlalle ja tapahtumalle. Paikalliset suussa sulavat herkut lasillisella ligurialaista Vermentinoa takaavat ikimuistettavan nautinnon auringon painuessa horisonttiin.

JUHLAPAIKAT LIGURIASSA

Portofino on yksi Italian tunnetuimmista kansainvälisistä jet-set-paikoista. Tämän ihastuttavan entisen kalastajakylän sydän on pieni satama, jonka ympärille rakentuu koko Portofinon elämä. Satamaa ympäröivät maalaukselliset värikkäät talot antavat paikalle tyypillisen ligurialaisen leiman.

Santa Margherita sijaitsee Portofinon vuoren juurella, vihreiden kukkuloiden muodostaman amfiteatterimaisen ja kauniin lahden poukamassa. Tämä poikkeuksellisen viehettävä pikkukaupunki houkuttelee leppoisaan kävelyyn rantabulevardilla. Kaupungin sydän on luonnonkauniin ja laajan lahdenpoukaman äärellä, jota ympäröi vaikuttava 1500-luvun linna ja rantabulevardi venesatamineen.

Tältä auleelta löytyy muutama loistokas linna ja huvila isompiinkin juhliin. Lisäksi alueen hotellit tarjoavat vehreät puutarhansa ja katetut terassit juhliin.

Cinque Terren viiden kylän –Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ja Riomaggiore – historia juontaa myöhemmälle keskiajalle. Alueen viehettävät kalastajakylät, upeat rannat, jylhät terassimaiset vuoret sekä kristallinkirkas vesi luovat alueelle postikorttimaiset maisemat. Jos suunnittelet pientä ja intiimiä hääjuhlaa, niin Cinque Terren alue tarjoaa tärkeälle päivällesi unohtumattomat raamit.

VIHKIPAIKAT LIGURIASSA

Siviilivihkiminen voidaan järjestää jokaisen kaupungin kunnantalossa. Portofinon yläpuolella sijaitsee castello Brown, missä voi järjestää pelkän siviilivihkimisen tai koko juhlan. Portofinon kirkoissa voi myös järjestää katolilaiset häät.

Santa Margheritassa siviilivihkiminen on mahdollista aivan keskustan vieressä olevassa villassa, jonka voi myös vuokrata koko hääjuhlaan. Villan vierestä löytyy koristeellinen katolilainen kirkko.

Symbolinen vihkiminen on kuitenkin suosituin tapa varsinkin suuremmissa häätilaisuuksissa, koska vieraiden kuljetus voi olla haasteellista varsinkin sesonkiaikana.

LIIKKUMINEN

Lähimmät lentokentät ovat Genovassa ja Pisassa. Junalla pääsee Santa Margheritaan asti. Itse Tigullion rannikolla, joka käsittää Rapallon, Santa Margheritan ja Portofinon, pääsee helposti liikkumaan lautalla ja paikallisbussilla. Rantatie, joka yhdistää edellä mainitut kaupungit, on kapea ja tiheään liikennöity.

PARAS AIKA

Alue on kaunis keväästä syksyyn. keskikesällä, varsinkin heinä- ja elokuussa alue on täynnä turisteja ja italialaisia lomailijoita, joka näkyy hintatasosta ja ihmisvilinästä. Talvikautena monet paikat ovat kiinni.

PYYDÄ TARJOUS – LIGURIA

JÄRVET / VENETSIA JA VERONA / TOSCANA / AMALFIN RANNIKKO | PIEMONTE

Kuvat: ©Matteo Cuzzola, ©Bottega53, ©Angelica Braccini