loader image
My Choice Events

Italian järvet

HÄÄT JA JUHLAT POHJOIS-ITALIAN JÄRVIALUEELLA

Kautta vuosisatojen Italian järvialue on innoittanut runoilijoita, kirjailijoita ja muusikoita kauneudellaan ja pienten rantakaupunkien tunnelmalla. Alue, joka käsittää Garda- ja Como-järvet sekä vähemmän tunnetut Maggiore- ja Orta-järvet, on täydellinen valinta tyylikkäälle juhlalle veden äärellä. Nämä järvet tarjoavat laajan valikoiman erittäin laadukkaita juhlapaikkoja, joista on uskomattoman kauniit näkymät kristallinkirkkaisiin vesiin ja yli järven kohoaviin uljaisiin vuoriin. Häät ja juhlat Pohjois-Italian järvialueella on varma valinta onnistuneisiin juhliin.

COMO-JÄRVI

Como on näyttävin ja parhaiten tunnettu järvi. Täällä kulminoituu italian kuuluisa tyylitaju ja eleganssi, ja siksi järvi on ollut vuosisatojen ajan suosittu kohde ylellisille lomille. Monet maailmankuulut henkilöt ovat nykyisin löytäneet Como-järvestä täydellisen paikan rentoutumiseen sekä häiden pitoon.

Järven rannikko on täynnä toinen toistaan upeampia vanhoja yksityisiä huviloita, joita ympäröivät kauniisti hoidetut puutarhat täynnä eksoottisia ja harvinaisia kasveja. Suuri osa yksityisistä huviloista on avannut ovensa myös yksityistilaisuuksille. Joissakin näistä huviloista on mahdollista pitää siviilivihkiminen ja joissakin symbolinen vihkiminen tai avioliiton siunaus. Useimmissa huviloissa on laituri, jonne on mahdollista saapua suoraan veneellä. Venematka onkin ainutlaatuinen kokemus ja tuoreen avioparin kuvaus mahonkisessa Riva-veneessä jättää upeat muistot sekä mieleen että valokuviin.

Como-järveltä löytyy myös ihastuttavia rantaravintoloita pienemmille hääjuhlille, jolloin vihkimisen voi pitää kauniissa puutarhassa tai järvenrantaterassilla. Myös järveä ympäröivien vuorten rinteiltä löytyy idyllisiä juhlapaikkoja, joista avautuu mahtavat näkymät järvelle ja sitä ympäröiviin vuoriin.

Como-järvi sopii hyvin isoille hääjuhlille sekä myös intiimille juhlapäivälle kahden kesken. Järveltä löytyy anglikaaninen kirkko, jonka sympaattinen pappi tulee mielellään siunaamaan avioliiton yksityisiin juhlapaikkoihin. Monista hienoista ja arvostetuista hotelleista löytyy kauniita vihkipaikkoja, joissa voi pitää symbolisen vihkitilaisuuden kahdestaan tai muutaman vieraan läsnäollessa.

LIIKKUMINEN

Lähimmät lentokentät ovat Milanon Malpensa ja Linate. Milanosta pääsee junalla järvelle puolessa tunnissa ja järven lauttaliikenne on kesäkuukausina tiheää ja hyvin organisoitua.

PARAS AIKA

Kevätkuukaudet, varsinkin huhtikuun sanotaan olevan kauneinta aikaa järvellä. Silloin sen monet puutarhat puhkeavat kukkaan ja päivät ovat mukavan lämpimät, vaikkakin illat ovat vielä viileähköt. Järven monet hotellit ovat kiinni talvikuukaudet, joten paras aika häiden pitoon on huhtikuusta syyskuun loppuun. Heinä- ja elokuu ovat kuumimmat kuukaudet

PYYDÄ TARJOUS – COMO

GARDA – JÄRVI

Garda on tunnettu sen luonnonkauneudesta, kirkkaista vesistä, ja pienistä idyllisistä rantakaupungeista ja -kylistä. Järven pohjoispuolta reunustavat jylhät vuoret, eteläpuolen ollessa tasaista ja vehreää aluetta.

Järven tarjonta hääjuhlaan on moninainen: rantaravintoloita, hotellien näköala terassit, yksityisiä villoja sekä ravintoloita vuorten rinteiltä, josta järvi avautuu suoraan eteen.

Järven ainoa saari on yksityinen ja sieltä löytyy upea terassi, jota ympäröi vehreä puutarha. Saareen pääsee ainoastaan veneellä, eikä siellä ole asutusta. Paikka sopii loistavasti myös intiimille vihkitilaisuudelle kahdestaan.

Gardalta löytyy muutama kaunis linna siviili- tai symboliseen vihkimiseen. Tällä hetkellä järven katolilaiset kirkot eivät vihi ulkopaikkakuntalaisia.

Alue on tunnettu myös hyvistä viineistä. Valpolicellan alueelta löytyy todella hienoja juhlapaikkoja alueen viinitiloilta, joiden ulko- ja sisätilat soveltuvat hyvin suurempiin hääjuhliin.

LIIKKUMINEN

Lähimmät lentokentät ovat Veronassa ja Bergamossa, eikä Milanokaan ole kaukana. Järven eteläosaan pääsee junalla, joka kulkee Milanon ja Venetsian väliä. Järven sisäinen liikenne hoituu lautoilla ja busseilla. Auton vuokraaminen tai yksityiskuljetuksen järjestäminen on tietenkin myös aina varteenotettava vaihtoehto.

PARAS AIKA

Paras aika on kevät, alkukesä ja syksy lokakuun alkupuolelle asti. keväällä ja syksyllä ainakin illallinen on järjestettävä sisätiloissa, mutta monilla on paikoilla on kauniit sisäsalit, joista avautuu näkymä järvelle. Talvikaudella paikat ovat kiinni.

PYYDÄ TARJOUS – GARDA

MAGGIORE-JÄRVI

Maggiore on Italian toiseksi suurin järvi ja ulottuu Piemonten ja Lombardian maakuntiin sekä pohjoisosaltaan ulottuu Sveitsin puolelle.  Tunnetuin järven osa-alue on Borromeon lahti,  missä sijaitsevat kuuluisat Borromeon saaret. Niissä taide ja luonto sulautuvat täydellisesti yhteen luoden ainutkertaisen kauneuden paikalle. Maggiore-järvi on ylellisyyttä ja eleganssia; Rantaviiva on täynnä ihastuttavia pikkukaupunkeja, kyliä ja vanhan aristokratian huviloita, joiden kukkivat puutarhat ovat maailmankuulut. Borromeon saaret, Isola Bella, Isola Madre ja Isola dei Pescatori, ovat järven todelliset helmet ja sieltäkin löytyy juhlille idyllisiä paikkoja.

Joillain yksityisillä huviloilla on lupa siviilivihkimiseen, mutta yleisin tapa Maggiorella vihkimiseen on symbolinen. Pienille intiimeille vihkimisille löytyy joitakin kauniita siviilivihkipaikkoja, kuten Verbanosta näköalaterassi.

LIIKKUMINEN

Lähimmät lentoasemat ovat Milanossa. Milanosta pääsee järvelle junalla sekä myös linja-autolla. Järvellä liikennöi lautta, joka kesäkuukausina on tiheää. Auton vuokraaminen on myös suositeltavaa, jotta pääsee helposti vierailemaan lähiseudulla.

PARAS AIKA

Paras aika on huhtikuusta lokakuun alkuun. Talvikautena suurin osa paikoista on kiinni.

PYYDÄ TARJOUS – MAGGIORE

ORTA-JÄRVI

Orta on pieni ja ehkä kaikkein romanttisin järvi. Sen tärkein keskus on pieni keskiaikainen kaupunki Orta San Giulio. Tämä viehättävä pikkukaupunki sijaitsee tunnetun vuoren, Sacro Monten kupeessa. Kaupungin pääkirkon edestä avautuvat mahtavat näkymät järvelle ja San Giulio-saarelle. Järven rannalla sijaitsee idyllinen  kaupungintalo ja sen kaunis puutarha, jossa siviilivihkiminen saa omat juhlalliset puitteet ja ympäristön. Puutarhaan voi saapua myös suoraan veneellä, joka antaa ainutkertaisen lisän vihkiseremoniaan. Ortan juhlapaikkatarjonta on varsin moninainen luksushotellista pieniin idyllisiin ravintoloihin.

LIIKKUMINEN

Lähimmät lentokentät ovat Milanossa. Sesonkikautena Malpensan kentältä voi varata bussikuljetuksen. Muutoin paras tapa saapua järvelle on yksityiskuljetuksella tai vuokraamalla auto.

PARAS AIKA

Kuten muuallakin, paras aika on keväästä alku syksyyn, joka käsittää huhtikuusta lokakuun alkuun olevan ajan. Talvikuukausina paikat ovat kiinni.

PYYDÄ TARJOUS – ORTA

VENETSIA JA VERONA | TOSCANA | LIGURIA | AMALFIN RANNIKKO | PIEMONTE

Kuvat: ©Gianluca Adovasio, ©Morlotti Studio, ©Lorenzo Poli, ©Ilaria Sirch, © Piero Gatti ©Daniela Tanzi