Häät ja tilaisuudet Pohjois-Italian järvillä

Kautta vuosisatojen Italian järvialue on innoittanut runoilijoita, kirjailijoita ja muusikoita kauneudellaan ja viehättävin järvenrantakaupunkien tunnelmalla.

Tämä alue, joka käsittää Garda- ja Como-järvet sekä vähemmän tunnetut  Iseo-, Maggiore- ja Orta-järvet, on täydellinen valinta juhlia yhtä tärkeintä päivää elämässäsi. Nämä järvet tarjoavat laajan valikoiman erittäin laadukkaita juhlapaikkoja, joista on uskomattoman kauniit näkymät kristallinkirkkaisiin vesiin ja yli järven kohoaviin uljaisiin vuoriin.

GARDA-JÄRVI

Garda-järvi on tunnettu sen luonnonkauneudestaan, kirkkaista vesistä, ja pienistä idyllisistä rantakaupungeista ja -kylistä. Järven pohjoispuolta koristavat jylhät vuoret, eteläpuolen ollessa tasaista ja vehreää aluetta.

Gardone Rivierasta etelään kävelymatkan päässä sijaitsee kaunis Salòn kaupunki. Tämä eloisa kaupunki on täynnä kahviloita ja ruokapaikkoja ja sen rantabulevardi sijaitsee rauhallisessa lahden poukamassa. Salòn vierestä löytyy luonnonkaunis paikka, San Felice del Benaco ja sen upea yksityinen saari koristeellisella palatsilla.

Malcesine, joka sijaitsee järven vastakkaisella puolella, on yksi järven kauneimmista kaupungeista ja perinteinen matkakohde. Kaupunki löytyy Baldo-nimisen vuoren kupeessa ja kaupungin mukulakiviset kävelykadut johtavat keskiaikaiseen Scaligeri-linnaan, joka on myös suosittu siviilivihkipaikka.

Malcesinesta etelään päin mennessä tulevat vastaan kaksi todella sievää kaupunkia, Torri del Benaco ja Garda. Näiden kaupunkien elämä keskittyy rantabulevardeille, jotka ovat täynnä kahviloita ja ravintoloita. Alue tarjoaa myös yksityisiin juhliin erinomaisia uniikkeja ravintoloita vuoren rinteellä, joista on hulppeat näkymät järvelle punaisten tiilikattojen yltä. Tältä puolelta järveä saa nauttia mahtavista auringonlaskuista.

Bergamo-kaupungin vieressä sijaitsee kuuluisa ja maineikas kuohuviinialue Franciacorta ja pieni järvi nimeltään Iseo. Iseo-järven eteläpuolella on pieniä järvenrantakaupunkeja ja pohjoispuolella komeat vuoret. Järven keskiosasta löytyy saari, Montisola, jossa on 600 metriä korkea vuori. Alueen ravintolat tarjoavat herkullista paikallista ruokaa ja viinejä taaten unohtumattomat juhlat yhdessä huikeiden maisemien kanssa.

COMO-JÄRVI

Como on näyttävin ja parhaiten tunnettu järvi. Täällä kulminoituu italian kuuluisa tyylitaju ja eleganssi, ja siksi järvi on ollut vuosisatojen ajan suosittu kohde ylellisille lomille. Monet maailmankuulut henkilöt ovat nykyisin löytäneet Como-järvestä täydellisen paikan rentoutumiseen. Järven rantaviiva on täynnä toinen toistaan upeampia vanhoja yksityisiä huviloita, joita ympäröivät kauniisti hoidetut puutarhat täynnä eksoottisia ja harvinaisia kasveja. Nykyään suuri osayksityisistä villoista on avannut ovensa myös yksityistilaisuuksille.

MAGGIORE-JÄRVI

Maggiore on Italian toiseksi suurin järvi ja ulottuu Piemonten ja Lombardian maakuntiin sekä pohjoisosaltaan ulottuu Sveitsin puolelle. Tunnetuin järven osa-alue on Borromeon lahti, missä sijaitsevat kuuluisat Borromeon saaret. Niissä taide ja luonto sulautuvat täydellisesti yhteen luoden ainutkertaisen kauneuden paikalle. Maggiore-järvi on ylellisyyttä ja eleganssia; rantaviiva on täynnä ihastuttavia pikkukaupunkeja, kyliä ja vanhan aristokratian huviloita, joiden kukkivat puutarhat ovat maailmankuulut. Borromeon saaret, Isola Bella, Isola Madre ja Isola dei Pescatori, ovat järven todelliset helmet.

ORTA-JÄRVI

Orta-järvi on pieni ja erittäin romanttinen. Sen tärkein keskus on pieni keskiaikainen kaupunki nimeltään Orta San Giulio. Tämä viehettävä kaupunki sijaitsee tunnetun vuoren, Sacro Monten kupeessa, jonne voi kiivetä ihastelemaan Fransiskus Assisilaisen elämää esittäviä freskomaalattuja kappeleita. Pääkirkon edestä avautuvat mahtavat näkymät järvelle ja San Giulio-saarelle. Järven rannalta löytyy idyllinen kaupungintalo ja sen kaunis puutarha siviilivihkimiseen. Puutarhaan voi saapua suoraan veneellä, joka tuo ainutlaatuisen lisän vihkiseremoniaan.