Häät ja tilaisuudet Amalfin rannikolla

Tämä rannikkoalue on yksi Italian maalauksellisimmista ja vaikuttavimmista paikoista. Se onkin ollut kautta aikojen monien säveltäjien ja maalarien innoituksen lähteenä. Sisämaanyksinkertaisempaan elämään yhdistyy ylellisen ja kansainvälisesti tunnetun merenranta-alueen kauniit kaupungit ja saaret. On mahdotonta olla ihastelematta näitä kauniita pieniä kaupunkeja ja kyliä, jotka ovat Campania-maakunnan todellisia helmiä.

Sorrenton maailmankuulut maisemat Napolin lahdelle ovat vaikuttavat. Itse Sorrenton kaupunki on täynnä kontrasteja: keskiaikaisen keskustan kapeita mukulakivisiä katuja reunustavat monet antiikkikaupat sekä ihastuttavat ravintolat, kun taas pääkauppakatu, Corso Italia, on täynnä elegantteja muotikauppoja. Kaupungin sydän on Piazza Tasso ja suurin osa hotelleista onkin keskittynyt kävelyetäisyyden päähän keskustasta.

Sorrentosta etelään sijaitsee trendikäs Positano. Sen pastellinväriset talot on rakennettu terassimaisesti vuoren rinteelle aivan meren rannalle ja tekee näin paikasta todella maalauksellisen. Positanon keskustan mukulakiviset kävelykadut ovat täynnä paikalle ominaisia pikkukauppoja, joita on kopioitu ympäri maailmaa.

Positanosta etelään mentäessä tulee vastaan vanha kalastajakylä Amalfi. Huolimatta sen pienestä koosta, kylällä on ollut merkittävä menneisyys satamakaupunkina, josta vaikuttava katedraali pääpiazzalla on selvä muistomerkki.

Amalfin yläpuolella sijaitsevasta Ravellosta on mitä jylhimmät näkymät merelle. Monet kuuluisuudet ovat vierailleet kaupungissa ja rakastuneet tämän kauniin paikan rauhallisuuteen.

Foiniikkialaiset, kreikkalaiset ja roomalaiset ovat olleet ensimmäisiä Caprin valloittajina. keisari Augustus rakasti Capria ja Tiberius rakennutti sinne 12 kuuluisaa villaa ja vietti elämänsä viimeiset päivät tässä upeassa saaressa. Tuhannet mytologian legendat ovat antaneet Caprille sen taianomaisen hohteen. Capri sijaitsee Napolin ja Salernon lahden välissä. Sen äkkijyrkät kukkulat päättyvät suoraan syvänsiniseen mereen. Saaren upeat subtrooppista kasvillisuutta täynnä olevat puutarhat antavat oman kauniin leimansa saarelle, joka on lumonnut monet sen vierailijoista vuosituhansien ajan. Saarella on kaksi keskustaa Capri ja Anacapri. Caprin sydän on sen kuuluisa elämää sykkivä Piazzetta, jota ympäröivät korkeatasoiset hotellit, ravintolat ja kaupat. Anacapri on taas täydellinen paikka luontoa ja rauhaa rakastaville. Saaren muita nähtävyyksiä ovat Marina Piccola (satama), Belvedere di Traga (panoraamainen kävelytie), Faraglioni-kivet, Grotta Azzurra(luola) sekä Rooman imperiumin aikaisen villan rauniot.